torsdag 19 mars 2009

Oslo

The eagle has landed.
Nu befinner jag mig sittands i Elins gråa och underbart snygga soffa som jag har krönt till helgens sängplats. Känner att dagen är värd en skön resumé.

I SLOTTET
08.00 Jag vaknar faktiskt en kvart tidigare lite smått stressad över att jag faktiskt inte ska hinna med att packa ner det sista. Men, kvart över 8 står jag med armarna i sidorna och morgonfrillan på plats. Väskorna är packade. Vad gör jag nu? 4 timmar kvar tills tåget går.

08.30 Våldtäktsduschar och klär på mig kläderna som jag lagt fram dagen innan så att jag inte skulle bli försenad. Försenad? 3,5 timmar kvar innan tåget går, omöjligt att bli försenad.

09.00 2 dl mjölk + salt. Värm på högsta effekt i 2 minuter. Rör om och tillsätt 2 msk mannagryn. Värm på full effekt i 1 minut. Rör om. Värm på medeleffekt i 2 minuter. Servera.
Jag åt mannagrynsgröt.

09.15 Slår på itunes, spelar Dylan, fönar håret, sminkar mig, spelar Razorlight.

09.55 Glider fram bakom mina röda solglasögon på universitetsgatan och äger världen totalt. Köper mitt busskort, springer in i Key en sväng, Pop-killen var inte där, och glider tillbaka hemåt igen.

10.30 Slänger sopor

11.15 Tar bussen in till stan, tåget går klockan 12.

PÅ TÅGET
12.10 Skaffar mig en reskamrat, tack Anna Carin för ditt stöd i min färd mot Norges oupptäckta städer.

12.35 Buss mot katrineholm

13.38 Tåg mot karlstad

15.34 Tåget mot Oslo. Det är här allt händer.
Jag kliver in i tåget tillsammans med Anna Carin, men vi hamnar på olika platser. Fine tänker jag och proppar i ipoden. Sätter mig ner bredvid killen med krulligt hår och drömmer mig bort. McSteamy kliver in i kupén och sätter sig inom synhåll. Cheap monday, converse, svart väska, grå kofta och vit tischa. Resan var räddad fram till att han klev av någonstans i Svea rikets gröna skogar.

17.00 Krullot börjar snacka. Filmat Torkel Petterson, Bor på hornstul med flickvännenl i sthlm, har åkt samma pendel med Björn Gustavsson flera gånger. Kommer från Lund, tycker att Burger King är galet dyrt i Norge. Fantastiskt hur mycket man kan få veta under en tågresas sista timmar.

19.00 Ger Elin en fläskfilé som inflyttningspresent

20.00 Käkar fyllda paprikor och nachos dränkta i ost och salsa. Delicious!!