tisdag 24 mars 2009

I just can´t get enough!

Plugg-Stopp.
Nu är det jobbigt. Jobbigt, jobbigt, jobbigt. Sitter med papper utspridda över hela bordet. Varenda gång jag gör ett försök att kasta mig in i Kunskapens underbara värld är det som att jag fastnar. Det är precis som i berättelsen om pärleporten. Jag glider fram på vita fluffiga moln, livet leker och jag suger åt mig allt vad kunskap innebär, slurp, slurp, slurp.

Pang! Där står grinden. Stor fet, guldig och jävligt omöjlig att passera. Det skulle kunna kallas tentaångest. Fast ändå inte. Jag pendlar mellan något som liknar en tentaångest och något som skulle kunna uttryckas: "Hell yeah!".
Saken är den att jag känner att jag borde läsa mer, men vad ska jag läsa? Liedman, Gustavsson eller Rapporterna? Been there done that.

Jag tror faktiskt att denna förvirring beror på att ämnet är så jäkla luddigt. Jag menar Kunskap, kom igen. Det är som att ställa frågan: Vad står det i Bibeln? Tusen olika svar, tusen olika smarta gubbar och kvinnor som har kommit fram till tusen olika smarta saker av tusen olika tolkningar. Det är inte lätt att gå filfack.

Men tentan kommer gå bra. Kan jag inte svaret, ja då tar jag till med det hemliga vapnet: Tyst Kunskap. "Eeeh, jag kan egentligen svaret på den här frågan, men jag kan inte formulera mig."

Vi ses i plugg-dimman!