torsdag 14 maj 2009

En rosa Hallonsmoothie


Det här är en rosa Cresesent. Jag har aldrig förstått vad som är grejen med en rosa cykel. Nu när våren kommit ser jag sådana cyklar överallt och de svischar alltid förbi jättefort, så fort att jag nästan blir lite rädd när jag går omkring med huvudet i det blå och ipoden på högsta nivå. Jag har alltid tänkt att "äsch, det är bara som det ser ut, så fort går de ju ändå inte."
Men idag fick jag låna Tildas rosa cykel. Den ser nästan ut som en hallonsmoothie i verkligheten. När jag satte mig på sadeln och börja trampa kände jag direkt att det här var något speciellt. Inte någon plastig variant från Rusta utan det var en cykel med potential. Hastighetspotential. Jag ökade takten på tramporna till ljudet av Depeche Mode. Och som jag flög. Över asfalten och övergångställena, genom skogen vid Flamman och över kullerstenarna vid Ågatan. Inget kunde stoppa mig och den flygande hallonsmoothien. Vi var ett med vinden. Det gick till och med så fort att jag cyklade ikapp bussen från stan 2 gånger.

Var ska du gå när klockan är fem?

Jag sitter hos Linn nu med Tilda som plattar håret. Linn i fråga är och städar på ett dagis så vi har hela hennes lägenhet på 26 kvadrat, för oss själva. Spännande som tusan.
Jag ska snart slänga mig på cykeln och dra på träningen. Karin ska ha 50 spänn av mig för en biljett till Florence Valentin imorgon. Love kommer säkert vara vackrare än någonsin och vem vet, jag kanske friar till honom där från publikhavet i Norrköping. Vem vet..

Musikquiz

Detta mina vänner är hur ett musikquiz ser ut hos rasmus. Det som med fetstil är det som jag svarat rätt på. Man får alltså 2 poäng för både artist och titel, 1 poäng för antingen titel eller artist. Jag är jäkligt nöjd med denna rond faktiskt. Den var svårare än någonsin, men jag toppade mitt personbästa. 25 poäng av 68 möjliga. Låter kanske som att jag är urusel, men det är jag inte. Har faktiskt vunnit alla 5 gånger vi har kört. (Förlorade en gång då det var filmtema)
  1. Manu Chao - Clandestino
  2. Low - Just Like Christmas
  3. The Cure - Close to me
  4. Sex Pistols - Anarchy in the U.K.
  5. Antony & The Johnsons - Kiss my name
  6. Judast Priest - Breaking the law
  7. Seal - A change is gonna come
  8. Prodigy - Smack my bith up
  9. Dag Vag - Samma sak
  10. Red Hot Chili Peppers - Higher ground
  11. Sam Cooke - (What a) wonderful world
  12. Snook - Snook, svett & tårar
  13. will.i.am - Big & Chunky
  14. Suzanne Vega - Luka
  15. Nirvana - About a girl
  16. A Camp - Stronger than Jesus
  17. Dire Straits - Money for nothing
  18. Wu-Tang Clan - Shame on a nigga
  19. Sugababes - Too lost in you
  20. Björk - Jóga
  21. Docenterna - Solglasögon
  22. The Supremes - Baby Love
  23. Hello Saferide - The Quiz
  24. Lilly Allen - Alfie
  25. Marie Fredriksson - Sparvöga
  26. The Real Group - De sista entusiasterna
  27. Supertramp - Breakfast in America
  28. Nick Drake - Pink Moon
  29. Robert Broberg - Det som göms i snö
  30. Culture Club - Do you really want to hurt me
  31. Kate Bush - Wuthering Heights
  32. The Pretenders - I´ll stand by you
  33. Nat King Cole - Nature boy
  34. Billy Joel - Uptown girl