onsdag 9 september 2009

Just nu gillar jag den här bloggen. För den skriver så vackert om vackra saker.




NEJ, DOKTOR! JAG KAN INTE SE SKILLNAD PÅ IDIOTI & ROMANTIK



Oj. Hur bra är inte skivan.
Jag har i skrivande stund kommit till låt nummer 6, och so far 6 helt fantastiska låtar. Just nu snurrar det bara runt i mitt huvud av allt som jag vill säga om skivan och alla tankar som den får mig att tänka. Den är vacker men samtidigt ful (minus för framsidan alltså), vemodig men ändå så himla lycklig. Den är fallna löv på hösten och imma på glasrutan. Men det som är det mest fantastiska med skivan är att den frambringar så himla många fina minnen trots att jag inte hört den förut. Det är som att varje låt vet något om mig, sånt jag bara funderar på inne i mitt lilla huvud. Sånt som jag inte säger till någon annan förutom taket.

Sedan har jag hittat två favoriter. Den första är underbara När Vi Sover där Markus Krunegård körar i bakgrunden:

"Medan jag sov
gick solen upp över Rålambshov
och på Västerbron där jag går
ser jag dina fotspår"

Vet inte om det är en tillfällighet att just Krunegård körar på den enda låten med Västerbron i texten, men vacker är den i alla fall. Den andra heter Led mig hem och så fort den finns tillgänglig att lägga upp så ska jag göra det, för något så vackert var det länge sedan jag lyssnade till.

[ingenting]

God Morgon!
Idag kommer bli en fin dag, känner det på mig. Det liksom kittlas i lilltån samtidigt som det kliar på fjärde ögonfransen från höger på vänstra ögat. Detta beror nog på ett fantastiskt skivsläpp. Jag ska cykla ner direkt efter skolan och springa in på skivlagret och köpa skivan, [ingenting]´s nya alltså.
Ja, den här dagen blir fin. Det blir den