söndag 3 maj 2009

Stad i ljus!

Helgen har varit fantastisk! Eftersom en bild säger mer än tusen ord så följer här nu en rad av bilder, tagna med min fantastiska mobilkamera!

I onsdags var det match. Barca spelade mot Chelsea och jag kramade chipsskålen i soffan. Jag tog även en fin bild på mina gamla glas som nu för tiden agerar ljuslyktor. Tyvärr så gick min favorit "The Bitch" sönder i en tragisk diskolycka för några veckor sedan. Trist.

Det blev torsdag och dags för den sista dagen på praktiken. När vi kom till skolan hade körsbärsträden slagit ut såhär fint och jag kände mig väldigt sommar-lycklig.



Jag och Anna fick ett jättelångt hålpass och eftersom Mio, oväntat nog, låg 500 meter från skolan så gick vi dit för att fönstershoppa lite. Det slutade med att Anna köpte en vit och blå tekanna för 49.50 och jag fick denna fina tapetprov helt gratis. Den ska ramas in för att påminna mig om min fantastiska kreativitet som bara attackerar mig


Senare på torsdagseftermiddagen stekte jag och Henke nere på Colonias enormt vackra stenplattor, som en uppladdning inför vad som komma skulle på fredagskvällen. Sista april firades för övrigt på Steves Coffee, 55:an och Burger King. Där såg jag något ytterst fascinerande klockan 11.30, fulla ungdomar med öronpiercingarna utslagna så att blodet bara rann. Som sagt, mycket fascinerande.

Nej. Det är inte jag som har använt mina norrländksa skills och dödat en kossa på ängen med en rostig machete. Det är faktiskt färdigpaketerad fläskfilé som tinades i min dusch i brist på annat utrymme. Var för övrigt väldigt effektivt och kan starkt rekommenderas till andra människor med tidsbrist, tog endast 1 timme för de 5 rackarna att bli härligt sladdriga.


Som jag inte nämnde vid den förra bilden så var det Jag, Andreas, Kaisa, Henke och Rasmus som samlades hemma hos mig på fredagskvällen för att laga lite mat inför sittningen som ägde rum på lördagen. Här får Andreas stora problem med sina långa griaffben när vi ska till att äta vid mitt soffbord. De tunisiska skinnpuffarna underlättade däremot enormt och efter mycket möda och besvär lyckades han veckla ihop sig under bordet så att vi andra äntligen kunde börja äta.


Vi åt något hopkok som jag och Ramsus tillverkade. Stekt salami med pasta och till det en härligt krämig och kryddig sås. Kort men gott!


Nu kommer det en bild från finsittningen. Den ligger ursprungligen uppe på facebook men råkade hamna här med. Sittningen blev extremt lyckad i alla fall. Menyn var följande:
Förrätt: En läcker sommarsallad med melon toppad med citron och rostade solroskärnor.
Varmrätt: En fint skuren pepparstek fläskfilé med tillhörande pepparsås. Serveras med en gräddig potatisgratäng, smaksatt med vitlök och örter.
Efterrätt: Klassisk cheesecake, serveras med varma hallon.
Vin: Diskret lätt arotaiskt doft med inslag av äpple, honung, citrus och päron.


Här är en bild på, i stort sett, hela sällskapet. Notera att jag har intagit den klassiska lärarposen, redo att halsa kaffe direkt från automaten och skvallra om de senaste receptfynden. Joel var för övrigt min sittningsdejt. Tack Joel för en oförglömlig kväll!


Vi drog faktiskt på [Hg], trots att kvällens planer från början såg helt annorlunda ut. Rasmus brukar inte se sådär pervo ut, måste bero på att det är Kristina som står bakom kameran. Jag stannade för övrigt på dansgolvet natten ut och skakade rumpa som en dåre tills Stad i Ljus tjöt genom högtalarna. Enda gången det är okej att sjunga med Tommy Körberg. Enda gången.


När jag gick hem från [Hg] sent i natt så såg jag, till min förtvivlan, resterna från en gigantisk grillfest i Ryd. Jag har bara 9 ord att säga: Såhär skulle det inte se ut på Colonia, skärpning!
(Denna uppmaning riktas mot de snuskiga studenterna i Ryd som inte hade vett att plocka upp skiten efter sig. Just precis, det är er jag pratar med!)


Som tur var mötte jag något vackert igen när jag närmade mitt fantastiska hem. Det finns inget bättre än att trippa fram på en tom gata där alla rödljus är påslagna. Kalla mig konstig, men så är det.



Tillslut kommer nu en hälsning till den mystiske personen som kommenterade på min blogg 03:40 i natt:
Träd fram du spännande främling, du är inte den enda skumma personen jag har mött!