onsdag 15 april 2009

Last night was wild!

Uncut betyder obeskuren och är namnet på en brittisk musiktidning.

Jaha. Det var ju roligt att veta kanske ni tänker nu, men ha förtröstan! Uncut är även namnet på ett utav Linköpings studentlivs största happenings på länge. Ett evenemang som ägde rum igår i de fantastiska lokalerna som [Hg] har att erbjuda. En tillställning som lämnade mig med en gapande mun från början till slutet. En föreställning fylld med poesi om vitlökspressar och kebab, facebook och olycklig kärlek.

Henke och Anton öppnade kalaset. Jag längtar till den dagen då "Visan om oss" läggs upp på spotify. Då kommer jag poppa sönder den totalt. Henkisch, du är grym!

Kvällens sk. "höjdpunkt" var nog killen Filip. Filip som klev upp på scenen med sina converseskor och en glänsande gitarr och fick mig att tänka: Ojojoj.

Men när Filip sedan öppnade sin mun och ett gigantiskt hubbabubbatugummi bearbetades där inne, ja, då börjar jag ändra åsikt. Filip med hubbabubbatuggumit sjönk ännu mer när han på släpig och fruktansvärt dryg stockholmska frågar publiken rakt ut vad de vill höra. När ingen svarar sådär entusiastiskt (förutom Matilda som vill höra Carola) så drar han igång.... Ja, vad? PER GESSLE!
Detta är inget som jag sitter och hittar på nu i skrivandets stund. Han sjöng verkligen Per Gessle, närmare bestämt Kung av sand. Det är inte okej. Det är inte okej på stranden, vid grillfesten, i sommarstugan eller i ett utedass långt ute i skogen. Det är inte ens okej om sångaren i fråga skulle vara Håkan Hellström. Det är helt enkelt inte okej...