måndag 10 maj 2010

DOM LÅNGA MILEN MOT BERLIN


VARNING FÖR UPPDATERING!

Jag har gjort så himla många härliga saker sedan jag sist skrev. Varit på möten, tränat, pussats, undervisat underbara elever, ätit och packat för i helgen var jag i BERLIN! Det är världens vackraste men trasigaste stad. Tyvärr har jag inga bilder att lägga upp just nu eftersom jag fotograferade med en sån där cool engångskamera. Vissa av bilderna kommer nog bli ruskigt bra, hoppas!

Däremot tänkte jag summera helgen lite fort, dag för dag.

TORSDAG. Vi var framme i berlin runt lunchtid. Slängde in väskorna på hostelet och promenerade ut på stan. Käkade tysk exklusiv lunch, pommes och schnitzel med helgens första öl. Sedan började det tråkigt nog att regna så vi gick hem, gjorde oss i ordning och käkade mexikansk mat. Trötta i kroppen och knoppen gick vi och la oss runt 2.

FREDAG. Woho! Jag, Lina och Anna ställde klockan relativt tidigt och gick för att käka frukost ute på någon restaurang. Hittade verkligen världens mysigaste, bild kommer! Därefter blev det second hand-affärsletande (jobbigt ord!) Vi gick runt bland gamla skor, höga hattar och tjocka pälskappor. På kvällen lagade vi mat på hostelet innan vi gick på MR. Pong, en undergroundbar där man spelar rundpingis. Trevligt till tusen. Slutstation var Watergate och därifrån har jag bara en smygtagen bild att lägga upp senare. Det var förbjudet att fota. En pizza för 25 kronor avrundande kvällen.

LÖRDAG. Vi klev upp ganska sent och kastade ut oss på stan igen. Efter några varv i affärerna så blev det dags för en guidad tur genom stan. Den var sjukt intressant och vi stannade på flera spännande ställen, Judarnas minnesplats, Hitlers bunker var bara några få platser. På kvällen käkade vi indisk mat och take away cocktails för 25 kronor. Sedan bar det av mot ännu en undergroundklubb. Denna gång en obehaglig sådan. Förklaring kommer senare.

SÖNDAG. Var av det mysigaste slaget. Vi klev upp ganska tidigt och käkade frukost på samma ställe som tidigare. Sedan vidare till east side gallary där flera konstnärer målat sina verk på berlinmuren. Vi gick vidare till ett område med en liteb loppismarknad men kom oturligt nog precis vid stägning. Så istället blev det en eftermiddagsöl i solen, sushi och glass. Senare på kvällen, när vi packat färdigt, drog vi till en bar i närheten för helgens sista drink, för mig en blandning av vodka och rabarbersaft, Mums!

Så, en ruskigt tråkig uppdatering. Men jag ska gå in på detaljer så småningom. Lovar! Ikväll ska jag pussa ikapp alla timmar från helgen. Det blir en hel del!