tisdag 12 juli 2011

LOPPISFYND!

Lovade för vad som känns 100 år sedan att jag skulle ladda upp bilder på några av sakerna som fyndades under loppis-turen. Taaadaaa:

Äntligen fick jag tag i en riktig och gammal skrivmaskin. Har i cirkus två års tid lurat och klurat på var och hur jag skulle kunna få tag i en sån här rackare och vips så fanns den bara där. På en loppis i min gamla hemby (roligt ord för övrigt, hemby). För 60 spänn. Det som var ännu mer fantastiskt med fyndet var att det fortfarande satt kvar en bläckremsa i maskinen, vilket gör att det redan nu går att skriva på den. Alldeles utomordentligt bra!


På en annan loppis, uppe vid stugan hittade vi den här fina gamla kameran. En japansk rackare från 1960. Tyvärr så tror jag inte att den fungerar, är sprucken på vissa ställen och inställningsknapparna fungerar inte. Men, det är nog värt ett försök att prova. Fungerar den inte så passar den ändå utmärkt i hyllan ovanför tv:n, jämte polaroidkameran.

Utöver dessa två rackare så hittade jag även en gammal portföljliknande väska i brun/gult skinn för en tjuga. Lite vädring av den och jag har en ny skolväska till hösten!