tisdag 6 april 2010

THE EASTER PARADE

Nu är det banne mig dags att slänga upp bilder från den fantastiska helgen som har varit.


På långfredagen slängde vi på oss varma kläder och åkte ut till Mormor och Morfar i Vattjom för att åka lite pulka och grilla korv.


Min moster Maria vad där med min kusin Niklas.


Efter ungefär två timmar av korvgrillning och pulkaåkning vad det dags att bege sig hemåt igen för att duscha av sig innan påskmiddagen. Meya hittade en pussmun i påskägget.


Joel och Niklas tävlade i Guitar Hero. Joel spelade på expertnivå och visade var skåpet skulle stå och fick på så vis en ny vän.


Meya och jag var mätta efter påskmiddagen.


Sedan blev det dags för en runda kortspel med Niklas och Meya. Vi spelade med hello kitty kort, eller hallon kitty om Meya själv får bestämma.



Dagen efter packade vi väskorna på nytt och åkte upp till pappa-familjen i stugan. Väl uppe på berget träffade vi på några riktiga norrlands-original.

Joel kastade sig över mig utanför skoterspåret och vi sjönk så galet djupt ner i snön.


Efter ett tag blev det dags att dra igång skotern och bege sig ut på en liten tur.


Vi åkte över isen medan solen vackert sjönk ner bakom oss. Detta är nog även helgens vackraste bild och Joel har tagit den.


Min ena syster Anja hade lyckats släpa med sig sin pojkvän Albin upp som hade dagens konstigaste hjälm på sig.


Dagen efter blev det dags för en skotertur igen och jag drog med mig Joel på en liten längre tur ner mot vattjom. När vi kom tillbaka på isen igen blev det dags för tolkning med snowracern.

Detta är två utav mina tre systrar. Anja och Annie.


Joel och Albin tolkade på madrass.


Runt 2-tiden åkte vi in mot stan igen för att kika på fotboll, Giffarna mot Uppland/Wäsby.



På kvällen kikade Meya förbi igen och tog med sig Fia och Magnus. Vi grillade kött och åt en massa god mat.

Sedan hämtade jag och Joel upp denna pärla som har varit på vift ett tag. Det var ruskigt länge sedan vi sågs, men lika underbart att träffas.


Vi spelade ett spel som hette När då då? Det gick ut på att placera olika historiska händelser i en tidslinje. Ett galet roligt spel som verkligen gnuggade geniknölarna.


Mamma och Tomas dominerade totalt. Jag väljer att tro på att orsaken är att de har levt längre.


Spelet tog slut och vi gick vidare till Rita & Gissa. Det är ungefär som pictionary och galet roligt!
Sedan skjutsade vi hem Ida-pida och gick och la oss.


Det blev helt plötsligt måndag och dags för hemresa. Joel hittade ett dragspel under tiden vi packade och jammade loss som en dåre.


Vi mötte upp Meya och Magnus igen för en liten fika innan bussresan. Meya var ruskigt tjusig i sina nya Greta Garbo-glasögon.


Vi gick på 1891 som måste vara Sundsvalls dyraste och mysigaste fik. Typisk dålig kombination.


Ett sista ryck inne på Cubus där det flitigt provades mössor. Denna pälsvariant blev snabbt populär eftersom den var rosa.


Ja, det var i princip allt. Eller, det är det ju egentligen inte. Vi har lyckats slänga ihop cirkus 270 bilder under denna helg. Men efter en noggrann sortering så bjuder jag på dessa.