onsdag 13 juli 2011

IN THE SUMMER TIME, WHEN THE WEATHER IS FINE

Haha! Måste faktiskt slänga in ytterligare ett inlägg.. baraföratt!

Häromdagen fick jag ett ryck och satte igång att lyssna lite på radiopratarna i P1. Runt midsommar i år lyssnade jag cirkus 20 min på Mark Levengoods program när vi blev skjutsade från Mälarhöjden till Lidingö av Joels föräldrar. Den finländska dialekten till trots så har herr Levengood en fantastisk mysig röst och det var början till ett fantastiskt mysigt sommarprogram som han drog igång. Jag hann dock inte lyssna färdigt.

Men! Nu i måndags så slog det mig som sagt att "tjaa, dom där sommarpratarna kanske vore nått att utforska". Sagt och gjort. På playa del tranviken laddade jag ner poddversionen av bloggaren UnderbaraClaras sommarprat. Det var en spretig och fin berättelse som värmde lillhjärtat min i blåsten. Rekommenderar den stark. Finns här.

Det andra sommarpratet som jag och Joel lyssnade på var Henke Larssons. Det var mycket fotboll, kändisliv och ännu mer hjärta. Fantastiskt fint program som fick mig att fälla en liten tår emellan åt. Här.

NU: snarken!

DARLING RHUBARB

Idag gjorde jag äntligen ett nytt försök med rabarbersaften. Sist tänkte jag ju inte till med mitt söta lilla blonda huvud och ställde därmed saften i skafferiet. Där möglade den så klart, fastän Joel hade förvarnat mig. Nåväl, igår svängde vi förbi mormor och morfar och hämtade lite rabarber och tomma vinflaskor till saften. Samt en saftduk denna gång, istället för den kökshandduken jag använde sist.

Saften blev i alla fall om möjligt ännu godare än sist. Kan ha att göra med flera olika faktorer: Saftduken, färska rabarber (istället för 29:-/kg på homebuy), snygga flaskor eller de fantastiskt vackra och hemgjorda etiketterna.